Co je to B Corporation

S touto certifikací se můžete setkat také pod označením certifikace B Lab, B Corp nebo B Corp Certification a jde o soukromé osvědčení udělované organizací B Lab.

Kdo je B Lab

Jedná se o neziskovou organizaci působící po celém světě. Své pobočky má v USA, Kanadě, Evropě, Jižní Americe, Austrálii a Novém Zélandu. Jejím cílem je transformace globální ekonomiky ve prospěch všech lidí, komunit a planety.

Proces certifikace se řídí nezávislou normou, podle které mají společnosti plnit standardy sociální udržitelnosti, environmentální výkonnosti a odpovědnosti a být pro veřejnost transparentní. Osvědčení mohou získat všechny firmy jakýchkoli právních podnikatelských struktur a platí vždy pro celou společnost. To znamená, že se týká všech produktových řad a oblastí.  

Jaké jsou podmínky získání certifikace

Aby společnost certifikaci získala a také si ji udržela, musí splnit tyto náležitosti

  • dosáhnout stanovený počet bodů v online hodnocení „sociální a environmentální výkonnosti“, prokázat svá tvrzení a poskytnout související dokumentaci
  • uvést závazky B Lab vůči zainteresovaným stranám ve svých řídicích dokumentech
  • hradit roční poplatek

Standard certifikace B Corporation se kvůli důvěryhodnosti řídí principy nezávislosti, komplexnosti, srovnatelnosti, dynamičnosti a transparentnosti.

B Corp v číslech

Už bylo certifikováno

  • 7 055 společností
  • ve 161 odvětvích
  • v 91 zemí

Více informací se dozvíte na webu organizace B Lab.
 

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500