Designové obálky, přebaly a potahy knih

Kvalitní obsah a krásný obal. To si každá kniha bezpochyby zaslouží. V naší nabídce najdete potahové materiály od švýcarské společnosti Winter & Company.

Tato švýcarská společnost má za sebou dlouhou tradici, vznikla už v roce 1892. Za tu dobu "oblékla" už pěkně obsáhlou knihovnu. Pojďme se podívat na některé knížky a jejich grafickou úpravu z posledních let.

Umělecké knihy jako v bavlnce: Toile Canvas

Knihy věnované umění vyžadují obzvlášť dokonalé materiály a také zpracování. Často jsou samy o sobě uměleckým dílem. Některé vycházejí jen v omezeném počtu a stávají se sběratelskými kousky, jejichž hodnota neustále stoupá. Ukázku dvou takových tu máme.

Antoni Tàpies: Biografia d’un compromís

Kniha je součástí limitované kolekce věnované katalánským malířům, jako je Picasso, Dalí, Brossa nebo Miró. Doplníme, že Antoni Tàpies (1923-2012) se narodil v Barceloně. Byl malířem a sochařem, představitelem tzv. informelu. Tento směr můžeme stručně popsat jako spontánní abstraktní malbu vyjadřující pocity a dojmy umělce. Kniha je uložena v boxu a pro oboje byl použitý potah z Toile Canvas. Každé vydání má své unikátní číslo 1-1 149.

Art book Van Gogh

Výpravnou publikaci pro všechny milovníky umění vydalo významné a celosvětově proslulé vydavatelství Editorial Planeta. Krásný potah z Toile Canvas zdobí charakteristické Van Goghovy slunečnice. Jde o digitální tisk. Kniha byla vydaná v celkovém nákladu 3 300 výtisků.

Poznejte Toile Canvas

  • Charakteristika: Unikátní textura dodá originální vzhled každému produktu.
  • Složení: Vysoce kvalitní tkaná barvená bavlna a papír s certifikátem FSC bez obsahu kyselin.
  • Použití: publikace a knižní vazby, visačky, prémiová balení, papírenský sortiment (desky, pořadače, obaly).

Designový obal pro román i detektivku: WIBALIN®

Designová řada potahových materiálů WIBALIN® je ideální i pro ty nejnáročnější projekty. Hodí se pro publikace, knihy, ale i luxusní obaly a balení, dárkové tašky, zápisníky a další papírenský sortiment. Zkrátka nabízí řešení pro jakýkoli produkt grafického designu.

Barvený papír je k dispozici v širokém spektru vzhledů, textur a odstínů. Na výběr máte ze 17 různých druhů. Některé z nich mají také lakovaný povrch nebo jsou vhodné pro použití v potravinářství. My si tu představíme tři z nich.

Mona Kasten: Save me

Jde o první díl trilogie od oblíbené německé autorky Mony Kasten. Příběh se ukrývá v WIBALINU® Astra Nacrea 300 g/m², což je kreativní papír se zlatým perleťovým efektem. Byl použitý offsetový tisk a reliéf.

Sarah J. Maas: Throne of glass

Za populární dobrodružnou sérií s českým názvem Skleněný trůn stojí newyorská spisovatelka Sarah J. Maas. První díl, jehož ukázku tady máme, se jmenuje stejně jako celá série. Opět se zde osvědčil Wibalin, který je ideální pro dlouhodobé projekty. Konkrétně jde o WIBALIN® Finelinen 586 Aubergine. Vazba knihy je bez přebalu, zato krásně dekorovaná fólií. Také zde byl použitý UV odolný lak. Díky svému zpracování se kniha řadí mezi krásné sběratelské kousky.

C. J. Sansom: Tombland

Kniha s českým názvem Země mrtvých nadějí je detektivní román z tudorovské doby. Cíl byl jasný. Zprostředkovat čtenářům tudorovské časy nejen obsahem, ale i obalem. Volba padla na WIBALIN® Buckram. Jde o silný a velmi odolný potahový materiál. Zajímavého efektu se podařilo dosáhnout pomocí bílé a zlaté fólie.

Stephen King: Outsider

Amerického mistra hororu nemusíme představovat. Jedním z jeho posledních děl je Outsider, hororový příběh s detektivní zápletkou. Co se týká materiálu, máme tu změnu. Ukrývá v potahu NAPURA® Pura Marine a ten zase v přebalu z NSB® Natural Strong Board 135 gsm. Povrchová struktura řady Napura je inspirovaná přírodou.

Řadu Toile Canvas, Wibalin a další potahové materiály najdete v naší nabídce. S jejich výběrem vám rádi pomůžeme. Také zajišťujeme návrh a výrobu knihy na zakázku nebo vám můžeme poradit, jak na grafické zpracování a jak vytisknout vlastní knihu.

Knihařské materiály jsou jen částí obsáhlého sortimentu potahových materiálů od Winter & Company. Příště se podíváme na další designové produkty. Všechny uvedené knihy si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500