Detail motýlích křídel v podání studia Sonderegger

Série Možnosti papíru od společnosti G . F Smith, která představuje různé varianty jeho kreativního využití, pokračuje a tentokrát se zaměřila na Colorplan. Můžete se těšit na různé tiskové techniky a povrchové úpravy.

Tématem nové edice jsou motýli. Bude obsahovat tři části inspirované jejich životním cyklem. V každé z nich uvidíte tvorbu jednoho studia, ta první vznikla ve spolupráci se švýcarským studiem Sonderegger, které se zabývá především prémiovým obalovým designem.

Motýli jako symbol barevnosti a transformace

Cílem projektu je ukázat obrovský potenciál Colorplanu. Výtvarnou podobu navrhlo londýnské kreativní studio Made Thought a do realizace se zapojilo několik grafických a tiskových studií. Výsledkem jsou unikátní a neobvyklé barevné kombinace zobrazující interpretaci původních motýlích snímků.

Společnost G . F Smith chtěla zároveň upozornit na změny klimatu, v jejichž důsledku je život motýlů a dalších druhů stále křehčí. Jejich ochrana je důležitá pro zachování biologické rozmanitosti našeho prostředí.

Colorplan oslavil 80 let

Ještě připomeneme, že současná kolekce papírů Colorplan je výsledkem více než 80letého vývoje. Dnes v ní najdete 55 barev, 25 struktur a 10 gramáží. K tomu navíc barevné obálky a samolepicí archy. Všechny produkty se vyrábí udržitelným způsobem ve Velké Británii.

Colorplan se podobně jako motýl umí přizpůsobit různým proměnám, můžete z něj vytvořit vizitky, krabičky, dárkové boxy, papírové tašky nebo třeba umělecká díla. Záleží jen na vaší fantazii.

Prohlédněte si výsledek na vlastní oči 

Na práci studia Sonderegger se můžete podívat ve fotogalerii, jejímž autorem je Tian Khee Siong. Také pro vás máme desky s ukázkami realizace, které vám rádi zdarma pošleme.

Najdete v nich obálku s výsekem detailu motýlích křídel, do níž můžete postupně vkládat papíry Colorplan Hot Pink, Citrine a Purple dekorované termoražbou, litografií ve čtyřech barvách a také slepotiskem. Jde o limitovanou edici a stojí opravdu za vidění, tak neváhejte a napište si o ně na spaper@spaper.cz.


Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500