Marrs Green - inspirace přírodou

Na paletě Colorplanu přibyla 51. barva. Je to ta nejoblíbenější na světě, kterou jste pomáhali vybrat i vy. A co o ní řekla Annie Marrs, po které je pojmenovaná?

Průzkumu, za kterým stojí G. F Smith, se zúčastnilo 30 000 hlasujících z více než 100 zemí světa. Máme velkou radost, že v přepočtu na počet obyvatel je nejvíc hlasů od nás, z České republiky.

Hull - město kultury 2017

 

Nejoblíbenější barva na světě byla slavnostně odhalena v Hullu, který je domovinou Colorplanu. Vyrábí se totiž v místní papírně James Cropper - založené už v roce 1845. Hull byl pro rok 2017 vyhlášený britským městem kultury, takže i představení Marrs Green se odehrálo s velkou pompou během těchto slavností. Nad Humber Street se snášely k zemi stovky papírových "letadélek" ve vítězném odstínu.

Vítězce napověděla řeka

 

Marrs Green je pojmenovaná po absolventce dějin umění z Dundee Annie Marrs, která zvolila nejbližší odstín. Za odměnu získala set osobních papírů, podívala se do papírny, jak se Colorplan vyrábí, a také se zúčastnila slavnostního odhalení.

"Jsem moc ráda, že jsem vybrala nejoblíbenější barvu na světě! Inspirovala mě krajina, která mě obklopuje doma ve Skotsku. O anketě jsem se dozvěděla od kamaráda a vzpomněla jsem si na ni při plavbě lodí po řece Tay. Viděla jsem krásné odstíny zelené, modré a tmavě šedé, jak tančí na hladině. Sytě zelený odstín s nádechem do modra byl vždy mým oblíbeným." Annie Marrs


V digitální době toužíme po přírodě  

 

Caroline Till, ředitelka Franklin Till Studia a editorka Viewpoint Colour Magazine, vysvětluje globální popularitu zelené barvy jako odraz současné společnosti, která touží po harmonii přírody. "V důsledku našeho stále více městského a digitálního životní stylu se snažíme znovu spojit se světem přírody. V této nejisté době plné politických a sociálních nepokojů dychtíme po uklidňující zelené a uklidňující jistotě přírody."

Marrs Green můžete mít i vy

 

Marrs Green dočasně rozšíří řadu papírů Colorplanu a je k dispozici ve všech gramážích. Britské a světové kultovní značky neváhaly a hned ji použily k tvorbě svých produktů. V nejoblíbenější barvě na světě tak můžete mít třeba triko, lampu, židli, ale i kolo. Ty sice u nás nepořídíte, ale Colorplan v odstínu Marrs Green máme. Už víte, co byste z ní vytvořili?


 

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500