Objevte ekologické novinky v potahových materiálech od Winter and Company

Navrhujete prémiový produkt nebo obal a chcete použít recyklovaný materiál? Ať už vás k tomu vede váš postoj nebo požadavek klienta, máme pro vás dobrou zprávu. Vlastně hned několik.

Druhý život pro odpadový papír

Téma, jak se zbavit odpadu, je dnes aktuální v každém oboru, i v papírenském. Při výrobě papíru totiž vznikají různé odřezky, které se vyřazují. Dají se ale znovu použít jako surovina a po recyklaci se z nich mohou stát nové produkty.

Touto cestou se vydala i švýcarská společnost Winter and Company. Jedním z jejích dlouhodobých cílů je eliminovat dopad na životní prostředí. Kromě potahových materiálů z nových vláken nabízí také recyklované alternativy. Některé se skládají z papíru vyřazeného při výrobě, jiné ze sběrového odpadu. A tím není jenom papír, ale třeba také PET lahve. Přesto vypadají dokonale, ani byste to na nich nepoznali. Pojďme si je představit.

100% recyklovaný materiál: Wibalin Recycled 

Wibalin Recycled je stejně jako celá kolekce Wibalin extra odolný a pevný, ale navíc také naprosto ekologický. Vyrábí se jenom z odpadu. 60 % tvoří odpad papírenského průmyslu a 40 % odpad sběrový. Wibalin Recycled můžete mít v 16 barvách inspirovaných naší planetou.

Unikátní struktura kapiček: Papur Cascada

Přírodní papír s krásně nepředvídatelnou a nezaměnitelnou organickou strukturou. Tu si jen tak nespletete. Řadí se mezi veganské materiály a je vyrobený ze 40 % ze sběrového odpadu. Zbývajících 60 % tvoří vlákna nová. Díky svému jedinečnému vzhledu bude skvěle fungovat v obalovém sektoru, jako papírenský předmět nebo předsádka knihy. Papur Cascada je k dispozici v 5 barvách inspirovaných přírodou: oblaky, třešňovými květy, verbenou a nechybí ani základní bílá a černá.

Hladký samet: Velours Recycled

100% recyklovaný materiál se sametově hebkým povrchem propůjčí eleganci jakémukoli produktu. Ani by vás nenapadlo, že tato jemná textilie vznikla z recyklovaných plastů. Velours Recycled je vhodný pro luxusní obaly. Je dostupný ve dvou univerzálních odstínech, černé Black a krémové Cream.  

Ekologická kůže – od pravé k nerozeznání

Mezi nejoblíbenější stálice potahových materiálů patří jednoznačně imitace broušené kůže. Vypadá jako přírodní, ale je cenově dostupnější a stejně tak dokáže povýšit každý projekt na vyšší level.

Hebký semiš: Suedel Luxe Recycled

Veganská semišová kůže dodá luxusní nádech jakémukoli projektu. Tvoří ji recyklovaná bavlna na základu z recyklovaného papíru. Suedel Luxe Recycled můžete mít v 5 barvách. Zaujme vás jasně bílá Blanc, rudá Rubis, temně modrá Océan, tajemná černá Noir nebo světlá Créme?

Jemná nubuková eko kůže: Nabuka Recycled

Měkká ekologická kůže zaujme svým atraktivním vzhledem připomínajícím broušený nubuk. Je příjemná na dotek a vyniká vysokou pružností. Nabuka Recycled je 100% recyklovaný materiál, který se skládá z polyuretanového povrchu a polyesterového základu. Ten vzniká z PET lahví. Na výběr máte dvě neutrální barvy, Noir a Beige.

Inspirace kolébkou švýcarské horologie Vallée de Joux

Kolekce Nabuka Recycled se často používá do vnitřní části krabiček na hodinky. A to ji pojí s kouzelnou oblastí Vallée de Joux. Jde o malebné údolí ve francouzské části Švýcarska, v pohoří Jura. Díky zručnosti tamních obyvatel tu vzniklo několik malých manufaktur. Ty nejstarší už v 18. a 19. století. Dnes byste zde našli kolem dvaceti světově proslulých švýcarských výrobců hodinek. Úchvatnou přírodu Vallée de Joux si můžete prohlédnout na fotkách Dana Holdswortha.

Snová krajina Dana Holdswortha

Britský fotograf se narodil v roce 1974 ve Welwyn Garden City v Anglii. Je proslulý svými velkoformátovými fotografiemi, pro které je charakteristická neobvykle dlouhá expozice. Zaměřuje se především na přírodní scenérie. Účastní se mezinárodních výstav, vystavoval v Tate Britain v Londýně a Centre Pompidou v Paříži. Jeho práce najdete ve sbírkách mnoha galerií, například Tate Collection, Saatchi Collection, Denver Art Collection a Victoria and Albert Museum v Londýně.

Ve fotogalerii si můžete prohlédnout nejen Vallée de Joux, ale i nové potahové materiály a ukázky produktů.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500