Originální zápisníky Kateřiny Procházkové

Záliba v zápisnících, papíru, přírodě, lesu - to vše se odrazilo v tvorbě nadějné designérky. Seznamte se s Kateřinou Procházkovou.

Kateřina Procházková je absolventkou oboru design na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara v Plzni. Myšlenkou začít vytvářet vlastní produkt se začala zabývat v polovině roku 2015. Hlavním podnětem bylo končící studium a otázka co dál.

Zápisníky byly jasnou volbou

Jak sama autorka říká, zápisníky jsou její vášní. Ráda si zapisuje, kreslí a chtěla tedy vytvořit zápisník podle svých vlastních představ. Dnes jich je již celá řada, najdete je pod značkou WOOME Design a rozhodně to nejsou jen tak obyčejné zápisníky. První, co vás na nich upoutá, jsou krásné desky s 3D efektem, který vzniká vypálením vzoru do papíru. Přední vyřezaná deska je nalepená na další tvrdý papír - Duoplan. 

Inspirace přírodou 

Na deskách najdeme převážně motivy z přírody - zvířata, rostliny. Jsou však vyobrazené pomocí geometrických tvarů. Díky tomu tvoří motivy požadovaný tvar a při řezu laserem nepropadnou, navíc působí originálně.

Krásně vypadají například opakující se trojúhelníky, které stylisticky ztvárňují les. I prezentační fotografie pořídila autorka právě v lese.

"Papír mám ráda v jakékoliv podobě, protože přírodní materiály jsou pro člověka nejpřirozenější a kde jinde hledat inspiraci než v přírodě, která je pro nás přirozená, a je hlavním zdrojem krásy a inspirace."

Tři otázky pro Kateřinu

Proč jste se rozhodla právě pro technologii laseru?

"Chtěla jsem vytvořit něco originálního a nevšedního. Následovalo mnoho pokusů, omylů a hledání vhodného materiálu jak pro zápisníky, tak i pro laser, protože laser byla technologie, za pomocí níž jsem chtěla vytvořit daný produkt."

Jak se Vám pracovalo s papírem Colorplan?

"Barevná škála papíru Colorplan je opravdu pestrá. Paleta barev umožňuje zajímavé a nečekané kombinace, což jsem se přesvědčila při kašírování zápisníků, kdy vznikaly nové a nové barevné varianty, které jsem neměla ani v plánu kombinovat. Paleta papíru Colorplan je velmi rozmanitá a hravá."

Jaké máte plány do budoucna?

"Největší poptávkou jsou diáře, které jsou v plánu a dočkají se brzké realizace. Kombinace barev je už vybrána a motivy budou opět inspirovány přírodou, obsah bude v netradičním pojetí. Plánuji také linkované bloky ne s jen tak obyčejnou linkou – nechte se překvapit. Také se pracuje na e-shopu, doufám, že bude co nejdříve."

Kateřině děkujeme a těšíme se na její další nápady. Určitě vám je opět představíme, sledujte náš blog.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500