Papelote - tak trochu jiné papírnictví

Papelote je originální české papírnictví, které se odlišuje nejen designem svých produktů, ale i celkovým přístupem k papíru.

Materiál plný chutí, vůní, zvuků a barev


V papelote nevnímají papír jen jako pouhý podklad pro psaní a svými produkty se snaží restaurovat jeho úlohu ve společnosti a plně využívat jeho skrytý potenciál.

V kamenném obchodě nebo v eshopu můžete pořídit diáře, sešity, bloky, desky, pouzdra, fotoalba, ale také třeba tužky a pastelky či balicí papíry. Vypadají ale jinak než jste zvyklí z běžného papírnictví. Vše se vyrábí v České republice a z materiálů, které jsou ekologicky šetrné.

V papelote si oblíbili Colorplan, vznikla z něho celá řada obálek sešitů, bloků a diářů (sešity amok, klasika, professio, bloky spiral, softblok, klasik A4, diář elemento). Také ho používají pro některé produkty na míru konkrétním klientům. Zajímalo nás, proč si ho vybrali a jak se jim s ním pracuje.

 

Colorplan očima papelote

 

Jestli s Colorplanem zatím nemáte žádnou zkušenost, možná se vám budou hodit reálné poznatky "z praxe", o které se s námi podělili designéři studia papelote. 

Pestrá škála barev, struktur a odolnost

 

"Colorplan nás přitahuje pestrou škálou barevných odstínů. Přestože s ním pracujeme už dlouho a využili jsme jej na velké množství produktů, stále má co nabídnout a každý další projekt z něj opět vypadá nově. Barvy se dají v kolekcích dobře kombinovat a výsledkem jsou řady neotřelých barevných variant. Baví nás také jeho zajímavá struktura, na které se dobře vyjímá tisk, i fakt, že papír vydrží i časté používání, což je zvlášť důležité třeba u diářů."

Všechny odstíny dostupné ve více gramážích 

 

"Velkou výhodou vidíme v tom, že každý odstín je dostupný ve více gramážích. U produktů složených z několika komponentů (např. desek a vnitřní kapsy), kde každý potřebuje jinou gramáž papíru, to velmi usnadňuje práci."

Možnost malého odběru

 

"Nezanedbatelné plus je možnost objednat colorplany v menších nákladech. Dají se tak využít i pro menší projekty, aniž by zůstával zbytkový materiál, pro který se občas nenajde využití a papír se ničí."

Cocoa - ideální pro zakázky na míru 

 

"Z nabídky společnosti S Paper jsme využili také speciální papír Cocoa s podílem kakaových slupek, z něhož jsme vytvořili zápisníky pro společnost Lindt. Kromě příhodné čokoládové barvy byl pro klienta důležitý i fakt, že se při výrobě papíru využívá část odpadu, který při výrobě čokolády nezbytně vzniká."

Papelote děkujeme za krásnou zpětnou vazbu a budeme se těšit, jaký nový kousek nejen z Colorplanu se v jejich papírnictví objeví. Diáře, zápisníky a notesy si můžete prohlédnout na webu papelote a také u nás v galerii.
 

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500