Papír Extract: s láskou k přírodě

Hrdě představujeme novinku ze stejné "rodiny" jako je Colorplan, jde o průkopnický projekt společnosti G. F Smith. Seznamte se s papírem, který vznikl z kelímků od kávy.

Káva s sebou je čím dál oblíbenější. Jen ve Velké Británii se spotřebuje 4 861 papírových kelímků za minutu, což je 7 milionů denně a 2,5 bilionu za rok. To jsou opravdu vysoká čísla. A z toho je bohužel pouze minimální množství recyklováno, jen 1 ze 400 kelímků se dočká recyklace.

Od designového problému k designovému řešení

 

Extract je výsledkem spojení chemie s uměním. Kelímky od kávy, které by skončily na skládce, se proměňují v krásný a kvalitní papír. Společnost G. F Smith si je vědoma, že Extract sám o sobě není řešením celosvětového problému s jednorázovými kelímky, ale bylo pro ni výzvou alespoň trochu přispět. Díky speciální technologii je celý proces bezodpadový, z pěti použitých papírových kelímků se vyrobí jeden arch papíru v gramáži 380 gsm.

"Extract je papír, který jsme museli vyrobit, ale doufáme, že v něm nebude nutné pokračovat." John Haslam, výkonný ředitel G. F Smith 

 

Aqua, Coral, Shell, Moon, Cactus...

 

Extract je dostupný v 10 barvách inspirovaných přírodou a životním prostředím, což byl záměr, protože čím víc si budeme uvědomovat, jaký na něj má dopad množství obalů a dalších odpadů, které vyprodukujeme, tím spíš nebude potřeba jeho výroba. Všechny odstíny jsou k dispozici ve dvou gramážích 130 a 380 gsm.

Je vám projekt sympatický? Těšíte se, až z Extractu něco vytvoříte? Ozvěte se, rádi vám ho objednáme. Zatím je na objednávku, ale postupně budeme mít všech 10 barev skladem. Ve fotogalerii si můžete prohlédnout, jak vypadají, a také tam najdete fotografie z instalace Od kelímku k papíru, která je k vidění v Londýně.

 
Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500