Seznamte se s dalšími designéry, kteří tvoří z Colorplanu pro Designblok

Designblok se blíží a je na čase představit si druhou čtveřici umělců, kteří už chystají svá díla z Colorplanu.

Jan Horčík

Absolvent Ateliéru tvorby písma a typografie Jan Horčík patří k našim předním tvůrcům písma a jeho použití v grafickém designu. Ve své aktuální tvorbě zhodnocuje svou tvůrčí minulost jako autor grafiti a surovou estetiku ulice převádí ve vizuálně působivé abecedy a jejich aplikaci na grafický design mnoha kategorií.

Horčík je též autorem knihy Metrovagonmash o estetice metra střední a východní Evropy a dalších autorských projektů. Jeho abecedy vychází pod labelem Heavyweight.

Michal Bačák

Bystrý pozorovatel a vtipný vypravěč. Tak by se možná dal ve zkratce popsat tvůrčí přístup ilustrátora Michala Bačáka, v jehož kresbách se náš svět proměňuje v poetickou báseň plnou lehkého humoru, tradiční symboliky a inteligentní autorské nadsázky.

Bačák svými ilustracemi přispívá do renomovaných magazínů či spolupracuje s předními českými designéry a značkami. Své ilustrace také často aplikuje na povrch užitých předmětů včetně porcelánu pro značku Křehký nebo na zdi některých interiérů.

Mjölk

Architektonické studio Mjölk ze severočeského Liberce patří k předním představitelům nejmladší domácí generace architektů. Se svým intuitivním a často provokativním přístupem si během relativně krátké doby vydobylo odborný respekt i kvalitní zakázky.

Jeho architektura není pouhou funkční schránkou, ale vždy komentářem určité situace, ve které konkrétní projekt vzniká. Pohrává si s jejím významem a snaží se o širší společenský komentář.

Sofya Samareva

Po studiu grafického designu si své autorské směřování našla Sofya Samareva v prostředí módního designu. V rámci něj se zaměřila na design pokrývek hlavy, který rozvíjí ve svých vlastních autorských kolekcích i progresivních spolupracích s významnými českými i zahraničními návrháři.

Ve svých kloboucích a čepicích hledá překvapivé v obyčejných a klasických typologiích, se kterými až komiksovým způsobem manipuluje a dociluje tak působivých tvarů. Spolupracovala s izraelským studiem Muslin Brothers, Holanďankou Joelle Boers a dalšími.

Jak bude vypadat jejich zbrusu nová tvorba z Colorplanu? Přijďte se podívat na Designblok. Koná se od 27. do 31. října 2016. A jestli jste propásli náš článek s první čtyřkou umělců, tak si ho určitě přečtěte

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500