Společnost G . F Smith získala osvědčení B Corp

Tato certifikace potvrzuje, že splňuje a udržuje vysoké standardy sociálního a environmentálního dopadu a také se aktivně podílí na budování lepšího světa.

B Corporation zahrnuje globální skupinu komunitně řízených podniků ve všech sektorech, které spojuje cíl dosáhnout inkluzivní, spravedlivé a regenerativní ekonomiky. Kromě citlivého přístupu k životnímu prostředí hraje roli například také způsob řízení firmy nebo stejné podmínky pro muže a ženy.

Certifikovány jsou všechny produkty

Osvědčení se týká vždy celé firmy. Vztahuje se tedy na všechny oblasti a produkty, mezi něž patří například celá kolekce Colorplan, grafické papíry Extract, Sketch nebo Zen.

G . F Smith je se svým skóre 98 bodů jedinou společností specializující se na prodej papíru, která certifikací úspěšně prošla. V současné době má ve Velké Británii toto osvědčení přes 1 000 firem a dalších 6 000 jich je po celém světě.

„Jsme potěšeni, že se připojujeme k B Corp, komunitě značek,
které se snaží přinést pozitivní změnu pro lidi, komunity a planetu.“

Gareth Sheekey, výkonný ředitel

Vize zakladatele pokračuje

Jak G . F Smith uvádí ve své zprávě, tato celosvětově uznávaná certifikace jde ruku v ruce s její dlouhodobou strategií. Nevnímá ji ani tak jako čestný odznak, ale spíše jako prohlášení o záměru a začátek. Uvědomuje si, že je stále na čem pracovat, a ze své snahy být neustále lepší neplánuje slevit.

Navazuje tak na odkaz George Fredericka Smithe, jenž ji založil před více než sto lety jako podnik, který se stará o své zaměstnance a zákazníky a naslouchá jim, má pozitivní vliv na svou komunitu a přebírá odpovědnost za jeho dopad na životní prostředí. Dnes se řadí mezi největší zaměstnavatele ve svém domovském městě Hull.


Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500