Jak je to s certifikáty produktů

Často se na nás obracíte s dotazem, jestli vám můžeme poskytnout certifikáty papírů a potahových materiálů z naší nabídky. Někdy zajímají vás, ale většinou jde o případy, kdy je požaduje klient, pro kterého tvoříte produkty.

V dnešní době je udržitelnost a ekologie aktuální téma a čím dál více firem přijímá principy trvale udržitelného rozvoje za své a řídí se jimi. K tomu patří i to, jak se prezentují a jaké materiály používají, ať už jde o produkty, jejich obaly nebo firemní tiskoviny.

Veškeré dokumenty vám poskytneme

Ke každému produktu, který si u nás objednáte, vám na vyžádání rádi pošleme technický list a všechny certifikáty, co k němu patří. Nejčastěji je to certifikát FSC, ten má většina papírů z našeho sortimentu, ale může to být i REACH nebo třeba B Corp. Certifikáty vám dáme k dispozici i v případě, že je potřebujete do výběrového řízení, v němž se ucházíte o zakázku.

Pro vaši základní orientaci uvádíme infomace o certifikátech a osvědčeních u každého papíru v našem katalogu. Specifický případ jsou v této oblasti japonské papíry společnosti Takeo, které mají vlastní certifikáty. Nabízí také řadu po svým označením GA (green aid), která obsahuje produkty z alternativních materiálů nebo recyklovaného papíru.

U FSC má certifikaci celý zpracovatelský řetězec

U FSC to funguje tak, že se certifikuje celý zpracovatelský řetězec. To znamená, že kdokoli se na výrobku podílí, musí projít certifikací. Certifikát má tedy nejen papír, ale i papírna a společnost, pro kterou se vyrábí. Vysvětlíme si to například na papírech Colorplan, které mají certifikát FSC. Vyrábí je papírna James Cropper pro společnost G . F Smith a obě splnily podmínky certifikace. FSC mají také další společnosti a jejich produkty, patří mezi ně Winter and Company, Gmund a Lessebo Paper.

Pokud potřebujete pomoct s výběrem ekologického papíru nebo vás zajímá, jaké má konkrétní produkt certifikáty, neváhejte se na nás obrátit.


 

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500