Colorplan dal vyniknout kráse izraelských šperků

Výstava byla součástí mezinárodního festivalu designSUPERMARKET, který se konal od 8. do 11. prosince 2016 v Kafkově domě v Praze. Colorplan tentokrát posloužil k vytvoření instalace

Shenkar: Izraelský šperk dnes

Výstava představuje závěrečné práce absolventů Ateliéru šperku na univerzitě Shenkar v Tel Avivu z roku 2015. Vznikly pod vedením sochaře a performera Sharona Kerena a dokazují výjimečnou úroveň diplomantů.

Čím se studenti inspirovali? 

Většinou čerpali ze svých životních zkušeností, které nám mohou připadat vzdálené a někdy až exotické. Proces jejich tvorby tak pro ně byl současně procesem nového poznání, často i sebepoznání.

Autoři vytvořili díla, která jsou na hranici vnitřního a vnějšího, biologického a technického a mají nastavené sociální i kulturní limity. Nejedná se o pouhé šperky v pravém slova smyslu, ale blíží se spíš objektům volného umění.

Výstavu připravila kurátorka Danica Kovářová a vizuální koncept si vzali na starost Matěj Činčera a Jan Kloss z kreativní skupiny Okolo. Pro instalaci šperků použili Colorplan v gramáži 540 a odstínech Azure Blue a Pistachio s ražbou Stucco. Pro katalog zvolili Colorplan White Frost v gramáži 270 s ražbou Gravure. Jestli jste neměli možnost osobně, můžete si prohlédnout tyto originální šperky alespoň ve fotogalerii. 

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500