Colorplan je jiný

Ano, je to tak. Papíry a kartony Colorplan se opravdu liší a v tomto článku se dozvíte, jak. A ještě pro vás máme malé překvapení. Poznejte příběh papíru od jeho začátků po současnost.

Více než 80 let

 

Příběh Colorplanu se začal psát už v roce 1936. Od prvních barev po současnou paletu, ve které je už 55 odstínů, uplynulo hodně vody. Díky možnostem moderních technologií byly a jsou papíry a kartony neustále vylepšovány a inovovány. Díky tomu si Colorplan skvěle vede při jakémkoli tiskovém procesu, jak při knihtisku, tak tisku digitálním. Může procházet různými transformacemi, ať už jde o vizitky, luxusní obaly, dárkové krabičky, papírové tašky, ale i knihy, zápisníky a umělecká díla.

Ze srdce regionu Lake District do celého světa

 

Colorplan je k dispozici ve více než v 65 zemích celého světa. Každý list papíru, ať už si ho koupíte v Paříži, v Sydney nebo v New Yorku, pochází ze stejného místa, z anglického Hullu, a máte tak jistotu, že bude vždy naprosto stejný. Za touto globální dostupností stál sen George Fredericka Smitha, zakladatele společnosti a velkého průkopníka výroby papíru, který cestoval po celém světě pozemní i vodní cestou, aby uzavřel mezinárodní partnerství a přátelství, která trvají dodnes.

Intenzivní a odolné barvy

 

Výroba Colorplanu je velmi náročná, používá se při ní unikátní směs namíchaná z vysoce intenzivních barviv a pigmentů. Důležitá je přesnost, složení všech barev je standardizováno na základě nejpřísnějších měření optické tolerance. Barva se přidává do buničiny tak, aby pigmenty pronikly hluboko dovnitř papírových vláken. Barva prochází celým archem, což oceníte hlavně při jeho skládání. Díky tomu také lépe odolává ultrafialovému záření.

Bílá zůstane bílou - nejen odstín White Frost

 

Ano, je to tak. Bílé, světlé a pastelové odstíny Colorplanu se vyrábějí z buničiny, ze které byl odstraněný lignin. Ten je součástí dřeva, a pokud by se neodstranil, došlo by k oxidaci - zežloutnutí, což se stává třeba u novin. Díky tomu zůstávají barvy stále stejné po dlouhá léta, což oceníte při použití v knihách, na plakátech nebo v různých limitovaných edicích.

Černočerná - Ebony

 

Ebony spatřila světlo světa v roce 2001. Jde o intenzivní bezolejovou čerň s vynikajícím složením, které zaručuje její odolnost proti tření s jinými povrchy a eliminuje poškrábání. Ebony je také výjimečně světlostálá a rozhodně jen tak nevybledne. Je vyhledávaná zejména pro luxusní obaly.

Příroda až na prvním místě

 

Pro společnost G. F Smith je velmi důležitý citlivý přístup k životnímu prostředí. Důkazem je samostatná řada papírů Extract.

  • Colorplan se vyrábí výhradně z celulózy, která pochází z hospodářsky řízených lesů. Každý pokácený strom nahradí tři stromy nové.
  • Významná je také snaha o snižování spotřeby energií a tvorby odpadů.
  • Bioprodukty z výrobního procesu se využívají v zemědělství.
  • Colorplan má jak certifikaci FSC, tak ISO.

Colorplan bez limitů

 

Možnosti Colorplanu jsou neomezené. Jak už asi víte, kolekci netvoří jen základní řada papírů. Každou z 51 barev můžete mít v 26 různých reliéfních strukturách a v 8 gramážích. K dispozici jsou také obálky a duplexy. Ale to pořád není všechno. V Anglii vám splní jakékoli vaše přání. Když byste si nevybrali z 51 současných odstínů, odborníci z G. F Smith vám pomohou vytvořit barvu, kterou jste si vysnili, a to v jakémkoli formátu i gramáži. Jedinou podmínkou je odběr minimálně 3 tun (může však obsahovat různé gramáže a formáty). 

A na závěr slíbené překvapení. Jestli se chcete dozvědět víc, napište nám na spaper@spaper.cz, zašleme vám desky s 9 krásně a detailně zpracovanými kartami. Nejen, že se dozvíte mnoho zajímavých informací, ale také si budete moct prohlédnout a osahat různé barvy, struktury, ale i techniky, jako je ražba fólií nebo slepotisk.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500