Design z papíru od umělců The Paper Artist Collective

Často vám přinášíme ukázky designérů z celého světa, kteří tvoří z Colorplanu. Tentokrát bychom vám rádi představili tvorbu členů The Paper Artist Collective.

The Paper Artist Collective se představuje

 

The Paper Artist Collective založily Kristine Braanen a Samantha Quinn v roce 2015. Cíl byl jasný. Chtěly propojit designéry, které spojuje vášeň pro tvoření z papíru. Členy sdružení jsou umělci z různých koutů světa. Společně pořádají výstavy nebo se účastní přehlídek designu. Dnes jde také o platformu, kde najde inspiraci každý, kdo se zajímá o umění z papíru.

Kristine Braanen je učitelka a umělkyně. Právě ji napadla myšlenka založit tuto komunitu, když sama začínala s papírovou tvorbou. Chtěla znát názory ostatních umělců na to, který nůž nebo papír je nejlepší. Ke spolupráci přizvala Samanthu, s níž se do té doby znala jen z Instagramu. A tak to celé začalo.

Kristine pochází z Osla. Věnuje se hlavně výřezům, které provádí ručně. Zásadně nepoužívá počítačové skici. Když začne, nikdy přesně neví, jak bude dílo vypadat. Jak sama říká, je to náročné pro její perfekcionismus, ale skvělé pro její kreativitu. Samantha je grafická designérka a také tvoří především z papíru. V Londýně provozuje své vlastní studio, které spolupracuje s celou řadou světových značek.

"Původně jsme chtěly vytvořit prostor, kde by mohli umělci tvořící z papíru spolupracovat, sdílet rady a diskutovat. Od té doby se koncept zásadně rozvinul. Doufáme, že naše komunita inspiruje ostatní a upozorňuje na papír jako úžasné médium uměleckého světa." Samantha Quinn

 

51 barev Colorplanu poskytuje při tvorbě svobodu

 

Umělci často potřebují pro jedno dílo více podobných odstínů. Například Sarah Matthews použila pro své papírové brouky dva odstíny tlumené zelené Colorplan Mid Green a Racing Green, které doplnila odstínem Mist. Zelenou však najdete na paletě Colorplanu i v dalších a pestřejších odstínech. Podobně je na tom oblíbená modrá, ta tu je zastoupená dokonce 8x. Nechybí ani různé neutrální odstíny jako bílá, šedá nebo béžová.  

Složení barev je standardizované na základě přísných měření optické tolerance. Používají se vysoce intenzivní barviva a pigmenty. Hlavně pro skládání je důležité, aby barva procházela celým archem. Při výrobě se přidává do buničiny tak, aby pigmenty pronikly hluboko dovnitř papírových vláken. Díky tomu je také dobře odolná vůči ultrafialovému záření.

S Colorplanem se snadno tvoří, protože se při tvarování neroztrhne. To zajišťují jeho dlouhá a flexibilní vlákna. Papír můžete skládat a ohýbat, jak potřebujete. Třeba jako Pauline Loctin, která se odvážně pustila do papírových šatů. Inspirujte se v galerii, kde najdete ukázky produkce umělců z The Paper Artist Collective. Všechny jsou z Colorplanu.

 
Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500