Designové obaly z papíru. A na míru

Obal prodává. Ano, je to tak. Obal hraje při výběru výrobku zásadní roli. Přinášíme vám inspiraci ze světa obalového designu. 

Obal slouží jako ochrana výrobku, poskytuje důležité informace a v neposlední řadě láká ke koupi. Produkt je díky svému balení rozpoznatelný a odlišuje se od konkurence. Design obalu by měl být v souladu s filosofií výrobku i značky. Jeho výtvarnému pojetí se věnovala pozornost už v minulosti. Například Alfons Mucha navrhoval krásná balení pro sušenky, čokolády nebo toaletní vody.

Papír střídá plast

Mezi nejpoblíbenější obalové materiály patří bezesporu papír. Čím dál víc nahrazuje plast a to je pro naši planetu dobře. Navíc nabízí různé možnosti zpracování a povrchových úprav. S nimi je pak snadné dosáhnout unikátního vzhledu. Patří mezi ně například ražba, slepotisk, výsek, ale třeba také použití parciálního laku. Ukázku papírových balení dekorovaných těmito technikami si můžete prohlédnout ve fotogalerii.  

Kartonové obaly a krabice jsou s námi skoro 200 let

První komerční lepenková krabice spatřila světlo světa v roce 1817 v Anglii. A právě v Anglii se vyrábí také náš oblíbený Colorplan. Colorplan není jenom papír, ale taky karton. Je k dispozici v různých gramážích, a to až do 700 gsm. I co se týká velikostí archů, je z čeho vybírat. Můžete tak mít krabice různých rozměrů: dlouhé, ploché, rozbalovací nebo s víkem. Zkrátka jakékoli pro své produkty potřebujete.

V obalovém designu hrají důležitou roli barvy. Vychází buď z vizuální identity značky, nebo psychologie barev. Symbolem přírody je zelená, důvěru vzbuzuje modrá, s luxusem je spojená zlatá a tak bychom mohli pokračovat. Na paletě Colorplan najdete 55 stálých odstínů a nechybí ani samolepicí papír. Papírový obal pak můžete doplnit etiketou ve stejné barvě.

Prémiový produkt a atraktivní obal jako nerozlučná dvojice

Ke kvalitnímu výrobku patří kvalitní obal. Typické jsou krabičky pro šperky, hodinky nebo parfémy, ale nemusí se jednat jenom o nákladné výrobky. Stále častěji můžeme v hezkém balení najít také předměty denní potřeby nebo třeba potraviny, jako jsou čaje a cukrovinky.

Zakázková výroba obalů z papíru v Praze

Rádi vám poradíme, jaký materiál je pro váš produkt nejvhodnější. Také vám můžeme obal navrhnout a zajistit jeho výrobu. Nebo jen dodat materiál. Jak budete chtít. Neváhejte se na nás obrátit.

Pro inspiraci se podívejte do naší fotogalerie, kde najdete krásné ukázky obalového designu ze všech koutů světa. Jsou v ní papírové obaly na jídlo, na kosmetiku, šperky nebo třeba na hrací karty. A všechny jsou z Colorplanu.  

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500