Jan Horčík - obal jako vizitka

Grafický designér a typograf se ve svém projektu inspiroval svým dlouholetým obdivem k brilantně řešeným obalovým návrhům ve skvělém grafickém zpracování.

Důraz na čistotu a absence zbytečně složitých tvarů krabiček v kombinaci s kvalitním papírem Colorplan vrací v jeho podání obalový design zpět do odkazu nejen Karla Gerstnera, obalů léčiv Geigy a dalších.

Jeho záměrem bylo uvést grafický design jako obor, který by užitečnou formou doprovázel samotné papíry, případně předměty z papírů vytvořené.

Horčík také představuje užitečnou sadu obálek a boxů. Obaly pro diplomy, krabice na konkrétní formáty papíru, obálky či krabička na vizitky vytvářejí soubor každodenních předmětů.

Snaha o velkorysé, čistě provedené typografické zpracování je doprovázena prezentací písem od Heavyweight, písmolijny, jejíž je Jan Horčík spolu s Filipem Matějíčkem součástí.

O autorovi

  • Absolvent Ateliéru tvorby písma a typografie je jedním našich předních tvůrců písma a jeho použití v grafickém designu.
  • Minulost, kdy působil jako autor grafiti, mu je inspirací pro tvorbu vizuálně zajímavé abecedy a pro další grafický design.
  • Na svém kontě má knihu Metrovagonmash, ve které se zabývá estetikou metra střední a východní Evropy.
Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500