Nový vzorník G. F Smith: přehlídka papírové krásy na pohled i na dotek

Celou kolekci společnosti G. F Smith najdete v novém vzorníku. V ručně dokončované knize na vás čeká výběr 298 exkluzivních papírů.

Společnost G.F Smith, kterou v České republice exkluzivně zastupujeme, se specializuje na jeden z nejdůležitějších materiálů v historii lidstva už od roku 1885. Papír byl nedílnou součástí budování civilizací, sdílení informací a zaznamenávání historie. Při zodpovědném používání jde o udržitelný, obnovitelný a skutečně trvalý materiál.

G.F Smith stejně jako my pevně věří, že v digitální době hraje papír důležitější roli než kdy dřív. Jde o výjimečné médium, které tvoří protiklad prchavého a dočasného. Stále víc se využívá pro smysluplnou a trvalou komunikaci. A to je důvod pro oslavu fyzičnosti a stálosti papírových produktů. Jak jinak než novým vzorníkem.

Příběh vzniku vzorníku

Možná vás zajímá, jak dlouho takový vzorník vzniká. Odpověď zní dlouho. Celý výrobní proces trval od začátku do konce 9 měsíců. Design knihy navrhlo studio Made Thought z Velké Británie. Produkci pak skvěle zvládli v Pureprint. Vzhledem k počtu druhů papírů byl proces tisku opravdu náročný. Navíc jsou jednotlivé výtisky ručně dokončované. Díky tomu je každý z nich jedinečný.

„Papír patří mezi materiály, se kterými se může ztotožnit každý. Přesahuje kultury, věkové skupiny a trendy. Co jiného nás v dnešním světě tak spojuje? Papír zůstává univerzální výzvou. Nová kolekce zahrnuje nejzajímavější papíry světa a oslavuje papír jako médium – v novém vydání. V knižním formátu, který je symbolem trvanlivosti, kvality, krásy a mnoha možností.“ Ben Parker, Made Thought

Většina z vás zná ikonický Colorplan, který má také svůj vlastní vzorník. Jako stěžejní produkt společnosti G. F Smith nesmí chybět ani v tomto velkém vzorníku. Všech jeho 55 barev najdete v samostatné sekci. Další části tvoří texturované papíry, speciality a to nejlepší z přírodních nenatíraných a natíraných papírů na vás čeká v sekci Fine Collection.

Žlutá se ve studiu neztratí

Jako potahový materiál, který tvoří obal, byl vybraný jasný odstín Colorplan Factory Yellow. I to má svůj důvod. Žlutou barvu rozpozná lidské oko rychleji než kteroukoli jinou. Nový vzorník tak vytvoří ve vaší pracovně nebo studiu maják, který jen tak nepřehlédnete.

Nový vzorník G. F Smith v číslech

  • 4 sekce
  • 298 druhů papírů v různé gramáži od 32 do 1 400 g
  • 40 000 výtisků

"Ve společnosti G.F Smith neustále postupujeme k dosažení našeho cíle, stát se světově nejuznávanější společností, která se specializuje na exkluzivní papír. Uvedením nové kolekce jsme na této cestě zase o krok blíž. Doufáme, že vzorník bude pro designéry podporou a inspirací v jejich každodenní tvorbě.“ John Haslam, G.F Smith

Chcete mít svůj vzorník?

Rádi ho pro vás zajistíme. Jeho cena, která jen z části pokrývá celkové náklady, je 990 Kč. Jestli s papíry pracujete často, tak se vám tato investice vyplatí. Budete mít výběr top materiálů z celého světa kdykoli pěkně po ruce.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500