PaperGard chrání před koronavirem

Představujeme antimikrobiální ochranu PaperGard od společnosti James Cropper. Funguje na základě antimikrobiální technologie stříbrných iontů. Papíry a kartony s touto úpravou si u nás můžete objednat.

Boj s bakteriemi není pro tohoto světoznámého výrobce nic nového. Už od roku 2006 vyrábí inovativní antimikrobiální papíry přidáním složky Biomaster®. Jde o unikátní technologii iontového stříbra od společnosti Addmaster, která se specializuje na aditiva.

Životnost koronaviru je hodiny i dny

Studie prokázaly, že koronavirus na povrchu přežívá v řádech několika hodin až dnů. Tyto údaje se u jednotlivých materiálů, jako je kov, sklo, dřevo, textil, plast nebo papír, liší. Nejvíc se mu daří na plastu a oceli, kde vydrží až 3 dny. Ale i na papíru se mu vede dobře. Na kartonu to může být až 24 hodin. A to není málo. Díky antimikrobiální látce obsažené v papírech PaperGard je riziko kontaminace rukou výrazně snížené. Tyto papíry jsou vhodné pro výrobu všech předmětů, u kterých je potřeba eliminovat riziko výskytu bakterií.

Příklady použití papírů s úpravou PaperGard 

  • nákupní tašky
  • skládací krabice
  • pohledy
  • obálky
  • složky, letáky, dokumenty (například ve zdravotnictví)
  • další produkty, se kterými se opakovaně manipuluje a dotýká se jich více lidí

Antibakteriální nátěr a tisk

Na papír s touto úpravou můžete tisknout jakoukoli technikou. Ale je dobré vědět, že účinnost nátěru klesá v závislosti na velikosti potištěné plochy. V každém případě logo, krátký text nebo malý obrázek není problém.

Jak stříbrné ionty zastaví koronavirus

Zajímá vás, jak to funguje? Působením stříbrných iontů se zahájí proces, kterému se mikroorganismy nedokážou bránit. Co všechno stříbrné ionty umí?

  • Vážou se na buněčnou stěnu mikroorganismu, a tím brání jeho růstu.
  • Zastavují produkci enzymu, čímž dochází k přerušení výroby energie.
  • Přerušují DNA buňky, brání replikaci DNA a vzniku nové buněčné formace.

Testování odolnosti proti viru COVID-19

Kvůli vysoce infekční povaze viru COVID-19 a souvisejícím preventivním opatřením, které manipulace s ním vyžaduje, je testování velmi obtížné. Vědecké potvrzení účinnosti tak bude k dispozici pouze v případě, že zdravotnické instituce poskytnou kmen k testování.

Nezávislé testování v roce 2007 však prokázalo úspěšnost této technologie proti jinému koronaviru. Konkrétně šlo o kočičí koronavir a jeho výskyt se do 2 hodin snížil o 95 %. Na základě poznatků mikrobiologie je možné předpokládat, že pokud ionty stříbra účinkují proti kočičímu koronaviru na porézním povrchu, jako je papír, budou vysoce účinkovat také proti COVID-19.

Papíry s úpravou PaperGard vám rádi dodáme. Vzhledem k tomu, že se jedná o zakázkovou výrobu, minimální množství jsou 3 tuny. Pro více informaci nás kontaktujte.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500