Prohlédněte si nový vzorník písma Briefcase Type Foundry

Metalický papír Peregrina Classics od G . F Smith patří mezi opravdové speciality a tak se s jeho realizacemi nesetkáváme každý den. Máme radost, že vám dnes můžeme jednu ukázat. Povídali jsme si o ní s její autorkou Petrou Dočekalovou.

Můžete nám představit nový vzorník?

Je to v pořadí třetí písmový vzorník Briefcase NEWS 03 písmolijny Briefcase Type Foundry. Jedná se o plakát, který je 2x přeložený, o formátu A1. Tisk je ofsetem černou barvou.

Jaká písma v něm najdeme?

Vzorník prezentuje pět našich nejnovějších písmových rodin od mladých českých studentů písma, ale je tam i písmo z naší vlastní produkce. Všechna písma jsou navíc ve variabilních formátech, vzorník proto ukazuje zejména meziřezy a interpolace, které variabilní formát umožňuje. Grafický design vytvořil Ilja Bazhanov.

Kde plánujete vzorník prezentovat?

Bude k dostání na letošních písmových konferencích, například ATypI v Paříži, Typographics v New Yorku či Typeconu v Portlandu. Zájemci si o něj můžou napsat také e-mailem.

Jaká jste měli kritéria pro výběr papíru?

Chtěli jsme použít exkluzivní metalický zrcadlový papír, který by se hodně leskl a odrážel charakter a design pětice vybraných písem. Moc se nám líbilo, že je jeho zadní strana čirá. Umístili jsme na ni výřad všech řezů písmových rodin a krátké popisy.

Jak se vám s papírem pracovalo? Splnil vaše očekávání?

Papír Peregrina Classics má fantastické vlastnosti pro ofsetový tisk, který zařídila tiskárna Helbich v Brně. S výsledkem jsme nadmíru spokojeni a budeme nadále pokračovat ve vydávání vzorníku nestandardních rozměrů na speciální papíry.

Přehled písem, která najdete ve vzorníku

  • BC Ludva od Marka Čubana
  • BC Exalt od Filipa Krause
  • BC Barell od Jiřího Rathouského, digitalizované Briefcase Type Foundry
  • BC Eric Machat od Matyáše Machata
  • BC Retroduktor od Viktora Mizery

Vzorník si můžete prohlédnout na fotkách Tomáše Zumra ve fotogalerii nebo na blogu písmolijny.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500