Recyklované papíry Les Naturals představují skvělou volbu pro udržitelné projekty

V naší nabídce nově najdete 100% recyklované papíry a kartony Les Naturals, které jsou jako stvořené pro tvorbu produktů vizuální identity nebo obalového designu.

Nabízíme je exkluzivně ve spolupráci se společností Gmund a v České republice je pořídíte jen u nás. Jsou dostupné ve 20 výrazných barvách a třech gramážích 330, 430, 600 g. Všechny máme skladem v Praze a můžete si je kdykoli objednat bez dlouhého čekání na dodání.

Made in France

Les Naturals se vyrábí ve francouzské papírně Cartonnerie Jean FG nedaleko malého městečka Bonnat, které se nachází v trojúhelníku Lyon –⁠ Bordeaux –⁠ Paříž. Byla založena v roce 1927 a specializuje se na výrobu recyklovaného papíru. Vše probíhá na jednom místě. Suroviny se shromažďují a následně zpracovávají přímo v areálu. Při recyklačním procesu se používá jen nezbytně nutné minimální množství chemikálií. Záměrně se také nepoužívají energeticky náročné procesy bělení.

Krásný haptický povrch

Kartony obsahují pouze recyklovaná vlákna ze sběrového papíru a vyrábí se technologií, která se používala dříve –⁠ nejsou hlazené. Mají hrubší a zároveň měkký, na dotek velmi příjemný povrch, který působí přirozeně.

Můžete v něm objevit drobné částečky nerozvlákněného papíru nebo dřevní hmoty. Je to způsobeno použitím různých druhů papíru a nejedná se o závadu. Les Naturals má zkrátka své kouzlo.

Možnosti tisku

Můžete použít několik tiskových technik, jako je ofset, knihtisk, sítotisk, slepotisk nebo ražba fólií. Pevnost a stabilita kartonů umožňuje také další úpravy, například výseky, řezání, skládání. Papíry mají vrchní a spodní stranu, doporučujeme použít vrchní stranu jako přední stranu tisku.

Z Les Naturals vytvoříte elegantní obaly – krabičky, tašky, dárkové boxy, firemní tiskoviny – vizitky, desky na dokumenty, menu, ale i obálky knih, zápisníků nebo sešitů. Dál je to už jen na vaší fantazii.

Máme pro vás vzorník i archy na vyzkoušení

Připravili jsme pro vás nový vlastní vzorník, abyste si všechny barvy mohli prohlédnout. Jen je třeba počítat s tím, že jde o papír ze 100% recyklovaných surovin a jednotlivé archy se mohou mírně lišit. Záleží na použitém sběrovém papíru. Také si můžete objednat celé archy na tiskovou zkoušku. Stačí napsat na spaper@spaper.cz, zdarma vám je pošleme.

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500