Biophilia: souznění s přírodou

Zelené a další přírodní odstíny mají v designu své stálé místo a v poslední době jejich popularita stoupá. Ani na paletě Colorplan nechybí, poznejte pět z nich, které tvoří ucelenou kolekci.

O tom, že lidé stále více vyhledávají přírodní barvy, jsme se už přesvědčili v celosvětové anketě o nejoblíbenější barvu na světě, kterou se stala Marrs Green. Společnost G. F Smith se tentokrát rozhodla věnovat pozornost dalším barvám a seznámit vás s nimi prostřednictvím nového projektu Biophilia.

Přírodu potřebujeme

 

Většina z nás žije "městským a digitálním" životním stylem. Jsme uzavření ve svých bytech, domech, kancelářích. V souvislosti s tím se mluví o tzv. přírodním deficitu. Výzkumy už mnohokrát prokázaly, že i krátký čas, který strávíme v přírodě, může příznivě ovlivnit náš psychický a fyzický stav. Zelená barva, která je symbolem růstu, svěžesti a plodnosti, je také nejvíce uklidňující barvou pro naše oči.

Světový trend v designu

 

Z poznatku, že se cítíme lépe, když jsme obklopeni přírodou, vychází i návrháři a designéři. Zelená barva dostává stále větší prostor. Její svěží odstíny jsou nejen krásné, ale dodávají produktům i prostorům léčebné a terapeutické vlastnosti. Vedle barev jsou to také přírodní motivy, které se v designu čím dál víc prosazují.

Do kolekce Biophilia patří barvy, které už z vzorníku Colorplanu znáte, jen bychom vám je rádi blíže představili. Jsou to Racing Green, Mid Green, Lockwood Green, Stone a Mist.

Z Anglie k nám dorazily krásné materiály, které pro vás máme připravené. Jsou to vzorky papírů zdobené laserovým výsekem a slepotiskem uložené v obálce. Máme jich 200, jestli si je chcete prohlédnout lépe než na fotkách, napište na spaper@spaper.cz, rádi vám je zašleme (první várku odešleme v úterý 19. prosince, další v lednu).
 

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500