Krása květin – nejlepší papíry pro umělecký tisk

Řešíte, na kterém papíru vaše dílo nejlíp vynikne? V G . F Smith se to rozhodli otestovat. Cílem bylo ukázat dnešní možnosti a posunout hranice tisku zase o kousek dál.

Možnosti tisku v 21. století

V nabídce G . F Smith, kterou znáte z velkého vzorníku, najdete mnoho druhů papíru, které mají ideální vlastnosti pro různé tiskové techniky. Díky tomu jsou vhodné i pro náročné realizace, jako je umělecký tisk fotografií, grafik a dalších autorských děl. Tyto vysoce kvalitní produkty jsou oblíbené u designérů, fotografů a dalších umělců.

Pro tisk byly vybrány přírodní natírané a nenatírané papíry, konkrétně: ColorplanG . F Smith Max, G . F Smith Zen, G . F Smith Naturalis, Heaven 42, Gmund Bauhaus Dessau, Gmund Lakepaper Blocker, Mohawk Everyday Digital, Mohawk Options, Mohawk Superfine a Munken Design. 

Zaostřeno na barvy 

Celý projekt navrhlo kreativní studio Made Thought a o realizaci prvotřídního tisku se postarali v Pureprint. Záměrem bylo věrohodné a realistické zobrazení barev, protože právě barvy hrají v našich životech důležitou roli a všude nás obklopují. Ať už v dekoracích, módě, ale především v přírodě, která se stala základním tématem.

Otázkou bylo, jaký přírodní motiv zvolit. Nakonec to vyhrály květiny. Autor projektu, designér QM Tan k tomu uvádí: "Chtěli jsme předmět, který by hezky kontrastoval s mechanickou povahou tiskové produkce. Květiny jsou jednoduché, ale krásné téma. Vybrali jsme je také pro jejich barevnost a čistou eleganci."

Své práce poskytlo pět talentovaných umělců: Kasia Rucinska, Katie Burdon, Xuebing Du, James Nelson a William Arkle Marsden. Prohlédnout si je můžete ve fotogalerii, jen prosím omluvte kvalitu, plakáty k nám putovaly z Anglie složené v obálce.

Chcete mít doma Japonskou zahradu?

První plakát je tištěný na Colorplan Pristine White 135 g. Autorkou motivu s názvem Japanese Garden je Kasia Rucinska. Jestli se vám líbí a chtěli byste si prohlédnout, jak může tisk na Colorplanu vypadat, napište nám. Několik jich pro vás máme a rádi vám je pošleme.  


 

Také vám poradíme, jaký papír je pro váš projekt nejvhodnější. Připravíme vám nezávaznou cenovou nabídku a poskytneme vzorky zdarma. Neváhejte nás kontaktovat.


 

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500