Studenti Scholastiky pod dohledem Matěje Činčery vytvořili vzorník tiskových papírů

Prohlédněte si ročníkovou práci studentů ateliéru grafického designu, která obsahuje autorské grafiky vytištěné na papírech značky Favini.

Nedávno jsme do našeho sortimentu zařadili velmi kvalitní tiskové papíry od italské společnosti Favini. Chtěli jsme vám je představit trochu jinak než běžným nafocením, protože se na první pohled může zdát, že jde o standardní bílé papíry.

Jejich výjimečné vlastnosti totiž vyniknou především poté, co jsou potištěné. Potřebovali jsme tedy udělat tiskové zkoušky a hledali jsme vhodný námět. Inspiroval nás podobný projekt, který vznikl před časem ve Velké Británii. 

Oslovili jsme Matěje Činčeru, který působí na Vyšší odborné škole Scholastika, jestli by nám pomohl. Rád se nápadu ujal a společně se studenty vytvořil unikátní vzorník plakátů ve velkém formátu s krásnou kolekcí autorských grafik. Každá z nich je vytištěná na jiném papíru. Celý vzorník od jednotlivých grafik po návrh finálního provedení je jejich dílem. Precizní tisk realizovala Tiskárna Daniel na stroji Heidelberg Speedmaster XL 75.

Příklady papírů, které ve vzorníku najdete

Papíry Favini jsou jedinečné nejen svou kvalitou, ale také tím, že každý z nich má zajímavý příběh. Vzorník obsahuje různé barvy jednotlivých řad a také papír Zen od společnosti G . F Smith.

Shiro Echo

100% recyklovaný papír s nulovou uhlíkovou stopou. Společnost Favini kompenzuje emise vytvořené jeho výrobou financováním projektu pobřežní větrné farmy v Turecku. Schiro Echo je recyklovatelný, rozložitelný a certifikovaný FSC.

Alga Carta

Papír vyrobený upcyklací  z přemnožených mořských řas, které poškozovaly křehký ekosystém benátské laguny. Společnost Favini vynalezla metodu, jak z nich vyrábět papír. Tím, že jsou řasy na povrchu viditelné, má Alga Carta výjimečný přírodní vzhled. 

Biancoflash

Řada hlazeného papíru s italským názvem, který vystihuje její bělost a kvalitu. Top produktem je pak Biancoflash Premium. Je výjimečný nejen svou jasností, ale také tím, že se inkoust neusazuje jen na jeho povrchu, neleskne se a zůstává ostrý.

Tree Free

Papír s nulovým dopadem na lesní hospodářství se vyrábí z jednoletých obnovitelných plodin, konkrétně z bamusu a bavlníku. Obě poskytují kvalitní vlákna, díky kterým je Tree Free příjemný na dotek. K jeho výrobě se využívá eko energie z vlastní vodní elektrárny.  

Dolce Vita

Přírodní papír s výjimečným povrchem pro tisk ve vysokém rozlišení. Má haptické vlastnosti přírodního papíru, ale díky obsahu speciálního pigmentu se kvalitou tisku vyrovná matnému papíru. Věrohodnost i jas barev je u obou k nerozeznání.

Jestli provozujete tiskárnu nebo hledáte ten pravý tiskový papír pro své projekty, rádi vám vzorník pošleme a také vám pomůžeme s výběrem.

 

Nechcete přijít o další články?
Zde vyplňte svůj e-mail
Také můžete sledovat naší stránku na Facebooku
Logo
296 365 500